Rabarberns tid är här och med det rabarberpaj. Eller?
Paj är faktiskt inte det enda man kan göra på rabarber, tro det eller ej 🙂 Och rabarbern är väldigt god som den är. Superenkelt att koka upp den med lite vatten till ett mos, vilket blir gott både till maten och efterrätter.
Jag gör den gärna i ugn, precis som den är. Lägger rabarberstänglar i ugnsform med lite vatten i botten och tillagar i ugn tills de blir mjuka. Varmluft någonstans mellan 175 och 200 grader tar ca 20-30 minuter. Häller av vattnet efteråt. Har man vant sig av med supersöta efterrätter blir det en toppenfika eller efterrätt precis som den är eller med lite pudrad kanel på
Dessutom finns det såklart häftiga växtämnen i rabarber, bl.a. sådana som skyddar mot cancer: https://4health.se/rabarber-mot-cancer
Rabarberrecept (även på nyttig paj 🙂 ) och mer kuriosa om rabarbern hittar du här: https://4health.se/?s=rabarber
Lämna ett svar