Vill man göra äggfri coleslaw kan man såklart använda sig av äggfri majonnäs. Men ett annat alternativ är att göra coleslaw på avokado! Blir supergott och nyttigt!
Du behöver:
- vitkål (eller rödkål etc enligt tidigare recept) – typ 1/2 litet huvud
- 1 pressad citron eller citronsaft på flaska
- 1 avokado
- 0,5 dl olivolja
- salt och peppar
- ev andra kryddor och örter beroende på vad du äter det till (tex persilja eller oregano)
Strimla vitkål och krama den lite med fingrarna så att den blir mjukare och saftigare
Mosa ihop avokado med olja och citronsaft
Krydda med salt, peppar och ev örter
Kattiz says
Hej. Är detta Birgitta Höglunds recept?
Anna Sparre @ 4health.se says
det tror jag inte. Vet inte. Ett recept jag använt ett tag och vet inte var det kommer ifrån först. Men tror att det var Stig bengmark jag hörde nämna att han gjorde det med avokado och så testade jag – och detta är resultatet 🙂