Var på dansk julfest och valde att äta nyttigt med ett par små undantag – jag åt tre tuggor risalamalta, ett par bitar mörk choklad och en tugga på en mandelkaka. I övrigt mest kött, sallad och annat som jag äter till vardags, men mindre fett. Och kanske den största boven – ett par glas vin.
Dagen innan julfesten blåste jag gul 8 på min ketonix (se tidigare inlägg https://4health.se/ketonmatning-med-ketonix-resultat-och-tips). Dagen efter julfesten var jag nere i grön 2, rekordlågt alltså…
Dagen efter det, dvs två dagar efter fest, var jag tillbaka på banan och blåste mellan gul 10 och röd 1 (just det ja, rött för första gången!)
Bara en observation jag tänkte kunde vara värd att dela
Mia says
Det har jag funderat på med, att man åker ur ketos ganska “lätt”. Är det då meningen att vi ska vara i konstant ketos eller är det mer hälsosamt kanske att komma ur den ibland? Om inte borde kroppen jobba mer själv gör att hålla kvar sig i det kan man tycka 🙂
Läste förresten pers inlägg om inuiter och ketos, eller att de gör värme istället eftersom det var mer fördelaktigt för dem, intressant!
/Mia
Mia says
Det verkade ju förresten som att det ändå eldade på ketosen i efterhand så att det blev positiv återkoppling av det! Kan D också ha med överätning att göra, vet ju Ifs inte hur mkt du åt men man brukar ju överäta på såna tillställningar 🙂 och det kanske gör att man glider ur en stund, kanske pga ASP!?
Anna Sparre @ 4health.se says
Intressant tanke, men åt mycket mindre än vanligt, det fanns för lite bra mat – hellre hungrig än dålig mat 🙂
Min tanke är däremot att det blev en liten cyklisk ketos https://4health.se/battre-att-inte-vara-i-konstant-ketos