Återpublicerar ett inlägg som först publicerades i januari 2018. Enjoy 🙂
Hej kära 4health följare. Här kommer ett gästinlägg från en vän till Anna som också heter Anna. Även jag brinner för hälsa, kost och läkande. (Ni hittar mig på Instagram; @rawfoodmamma)
Jag har tänkt på det här med unna sig. Idag stod jag i mataffären där diskarna svämmar över med semlor. Jag hörde hur någon sa att “Idag får vi unna oss en semla”. Unna…? Det klingar väldigt dåligt i mina öron, att unna sig något som i längden sakta bryter ner kroppen. Hade jag fått bestämma hade jag velat göra om, så att uttrycket “unna sig” handlar om saker som enbart är bra för kroppen och själen. Att man unnar sig ett yogaretreat, en tyst ledig dag, umgås med energigivande vänner, en konsert eller något annat en brinner för, som får kroppen och sinnet att jubla. Därför tänker jag idag dela med mig av ett recept som jag tycker kvalar in i kategorin “unna sig”…
Semmelchiapudding
Bottenlager = “marsipan”
Mixa
- 1,5 dl mandel (solroskärnor funkar också)
- Vaniljpulver
- 3 dadlar
- Lite vatten
Mellanlager = chiapudding
- 0,5 dl chiafrö
- 2,5 dl havremjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk/kokosgrädde
- 0,5 mosad banan
- 2 tsk kardemumma
Rör om och låt stå i kylen 1 timme eller mer.
Toppa med kokosgrädde med vaniljpulver i.
Följ mig gärna på Instagram: @Rawfoodmamma
All mat jag lägger ut är naturligt sockerfri, den är även fri från gluten och mejeriprodukter. Hoppas att du unnar dig något som får dig att må bra idag! Kram
Gunilla Lundh says
Hur många portioner är receptet tänkt för?