MĂ„nga ville veta mer om pizzorna frĂ„n For Real! Foods som jag testade (lĂ€s hĂ€r: https://www.instagram.com/p/CZzNV4nsn-I/) – var man köper dem, vad de innehĂ„ller etc. SĂ„ hĂ€r kommer lite information. Och vill du hellre göra egen mjölfri pizza sĂ„ har jag lagt upp mĂ„nga förslag genom Ă„ren som du hittar hĂ€r: https://4health.se/?s=pizza
Av mig fick pizzan frĂ„n For Real! Foods utan tvekan vĂ€l godkĂ€nt och de Ă€r nu med och sponsrar nĂ„gra podcastavsnitt đ. Som jag tror att ni vet Ă€r jag vĂ€ldigt restriktiv med vem som fĂ„r vara med i podcasten. Mina krav Ă€r att det Ă€r nĂ„got jag sjĂ€lv kan stĂ„ för, och som du som lyssnare kan ha nytta/anvĂ€ndning av. Det gör tyvĂ€rr att de flesta större företag inte kvalificerar sig. Men det gör mig lycklig att det dyker upp allt fler smĂ„ företag med eldsjĂ€lar som önskar en förĂ€ndring. Och jag Ă€r sĂ„ glad nĂ€r nĂ„gra av dessa vĂ€ljer att ge sitt stöd till podcasten. Det Ă€r en förutsĂ€ttning för att kunna lĂ€gga sĂ„ mycket tid pĂ„ att producera gratis content.
Jag tyckte att pizzorna var fantastiskt goda, de innehĂ„ller helt rena rĂ„varor, inga tillsatser och Ă€r godkĂ€nda av Ăkta Vara. De Ă€r helt fria frĂ„n spannmĂ„l/gluten – bottnarna görs pĂ„ vitkĂ„l med lite mandelmjöl, Ă€gg mm. Detta gör dem ocksĂ„ low carb. Det finns ocksĂ„ ett andra alternativ, dĂ€r bottnen görs pĂ„ kyckling (frigĂ„ende).
De funkar inte för dig som Ă€ter AIP – de innehĂ„ller mozzarella, parmesan och Ă€gg. Personligen Ă€ter jag aldrig gluten/spannmĂ„l. Och inte heller Ă€ter jag mejeriprodukter till vardags, men mejerier som ost Ă€ter jag i mindre mĂ€ngder nĂ„gon gĂ„ng ibland, sĂ„ dessa pizzor passar utmĂ€rkt för dessa tillfĂ€llen. Det var mĂ„nga Ă„r sen jag Ă„t en riktigt god pizza, det hĂ€r kĂ€nns dĂ€rför vĂ€ldigt lyxigt! Det, och att överhuvudtaget hitta “fĂ€rdigmat” som jag vill köpa.
Jag skulle sÀga att pizzorna Àr för dig som vill Àta rena bra rÄvaror och undvika processad mat, tillsatser mm. Och för dig som vill Àta mer nÀringstÀt mat istÀllet för tom energi, och Àven för dig som Àter lÄgkolhydratkost. Pizzorna innehÄller naturligt bl.a. bra nivÄer av fetter och protein; vitamin B12, B6, folat och B2; vitamin A, C och D; zink, koppar och selen.
Hur jag Àter dem
Pizzorna blir bĂ€st pĂ„ full ugnsvĂ€rme och grĂ€ddas dĂ„ max 10 minuter. Jag passar pĂ„ att slĂ€nga in lite grönkĂ„l med salt och olivolja i ugnen under tiden – blir gott med detta, eller en morots- och vitkĂ„lssallad, till pizzan. Eftersom den mĂ€ttar mer Ă€n “vanlig” pizza sĂ„ rĂ€cker det med en halv de gĂ„nger jag inte Ă€r vrĂ„lhungrig, sĂ€rskilt med tillbehör till.
Var köper man
Pizzorna finns att köpa i frysdisken i utvalda ICA- och Coopbutiker (hÀr kan du se vilka) , men gÄr ocksÄ fÄ som hemleverans frÄn mathem.se och pÄ forrealfoods.se . Blev sÄ glad att Àven jag kunde fÄ dem levererade till mig som bor pÄ landet! Ofta funkar inte hemleverans till min adress.
EldsjÀlarna bakom
Jag blev kontaktad av Daniel och Kristin som berĂ€ttade att de började sin resa efter att ha lyssnat pĂ„ podden âšSĂ„ kul ju! De skrev bl.a.
“Hej Anna och tack för allt du gör i kampen för en bĂ€ttre folkhĂ€lsa[…] Efter att ha lyssnat pĂ„ dig […] under mĂ„nga Ă„r bestĂ€mde sig jag och min fru att hoppa av vĂ„ra jobb och starta For Real! Foods. VĂ„r första produkt, som vi lanserade för ett Ă„r sedan, Ă€r en nyttigare fryspizza med botten pĂ„ bla lokalodlad vitkĂ„l helt utan spannmĂ„l och tillsatser. Fokus pĂ„ nĂ€ring, naturligt och gott sĂ„klart!”
Kristin och Daniel sÄg folkhÀlsan bli sÀmre. De sÄg hur livsmedelsjÀttarna fortsÀtter att fylla vÄra hyllor med ultraprocessad och nÀringsfattig mat, utan hÀnsyn till vÄr hÀlsa och klimatet; och kÀnde att de ville göra nÄgot.
Efter 10 Är i Stockholm valde de att ÄtervÀnda till SkÀrhamn pÄ Tjörn och börja bygget av sin lilla fabrik.
Tillverkning
Allting görs av dem sjÀlva frÄn grunden i deras fabrik. Pizzorna bakas alltsÄ helt i den egna lilla fabriken och sÀljs frysta.
VitkÄlsbotten görs pÄ svensk lokalodlad vitkÄl; och blandas med Àgg frÄn svenska frigÄende höns, mandel, mozzarella och parmesan; som sedan handpressas till en tunn botten.
Kycklingbotten görs pÄ svensk kycklingfÀrs frÄn frigÄende höns som blandas med Àgg, mozzarella och parmesan som sedan handpressas till en tunn botten.
Mer pÄ deras hemsida: https://www.forrealfoods.se
Marie Geber says
LÄter helt fantastiskt! Jag som gÄtt pÄ Ketogen kost i 3 Är blir sÄ sugen, sÄ jag hoppas de finns i nÄgon butik hÀr i Stockholm.
Blir lite omvÀxling till min ketomat. Toppen!
BÀsta hÀlsningar
Marie Geber
Anna Sparre @ 4health.se says
SĂ„ roligt! Ja, det finns i Sthlm đ