Jag tänkte ta upp det här med att göra undantag från sina kostprinciper under julhelgen.
Om man inte är ärlig mot sig själv så är det ju lätt så att hälften av årets dagar blir undantag – det är alltid något att fira, och hela december är ju ett enda virrvarr av advent, lucia och julfester.
Hur tänker du kring det här med mat kring jul och undantag? Du kan väl kommentera nedan?!
Själv brukar jag äta som vanligt hela december, man kan ju alltid blanda lite kanel i sitt kokosfett om man är ute efter julsmaken 🙂 Skulle man känna att man behöver lite mer julstämning kan man tex göra en risalamaltaliknande rätt i nyttig version (https://4health.se/4health-kokosgrot-snabbaste-godaste-paleolchf-frukosten eller om man äter mejerier https://4health.se/risalamalta)
På julafton sen brukar jag äta merparten av maten från det som är nyttigt på riktigt – hemgjorda köttbullar med mycket smör till och rökt fisk tex. Vi brukar också ha en sallad på julbordet och nyttig jansson (https://4health.se/janssons-frestelse-–-nyttig). Men på julafton gör jag mina undantag på så sätt att jag äter lite inlagd sill (den är lite för sockerstinn i smaken för mig i vanliga fall) och smakar av det mesta – några tuggor risalamalta med mycket grädde i, någon bit choklad mm. Men jag är alltid helt glutenfri. Blir det julmat flera dagar håller jag mig till det nyttigaste, dvs då blir det inte risalamalta och annat.
Hur gör du?
God jul till er allra bästa läsare 😀
[…] receptet i Jimmy Moore’s bok Keto Clarity och sen har jag modifierat det […]