Återigen enkel yoga som passar alla, även den som inte är gravid. Och dessutom på bara 10 minuter
Alla inlägg och poddavsnitt
Mjälla, glaserade revbensspjäll
Här kommer recept på världens godaste revbensspjäll som jag lyckades få till. Jag valde att göra glaze (glace?). I sammanhanget, per 100g kött blir det fortfarande relativt lite kolhydrater/sockerarter, men ni som är nitiska med att inte använda honung får göra en egen version eller helt enkelt sluta läsa här.
Ingredienser kokning:
- revbensspjäll
- lagerblad
- lök
- vitlök
- rotselleri, morot eller palsternacka
- salt och peppar
- honung
- tomatpuré
- ingefära
- salt och peppar
Lägg revbensspjällen i en kastrull och täck med vatten.
Tillsätt några lagerblad, en kluven lök och några vitlöksklyftor och några bitar rotfrukt.
Salta och peppra mycket
Koka i ca 2h tills köttet är mört
Obs! Spara spadet som en god och nyttig soppa/ buljong!
Finhacka ett par cm ingefära.
Rör ihop en glaze av ungefär lika delar honung och tomatpuré (lite mer honung), salt, peppar och den hackade ingefäran.
Lägg revbensspjällen på en plåt och pensla med glazen.
Grädda i ugn i ca 30 minuter
Njut!! Passar bra ihop med coleslaw!
Egen leverpastej: Nyttig, gluten- och mjölkfri
Det här var enklare än jag trodde och blev faktisk supergott!! Jag hittade på ett eget recept på leverpastej för att få en nyttig leverpastej som är mjölkfri. Normalt sett är det ganska mycket grädde i leverpastej. Kanske ska det då kallas för paté, men det här blev i så fall mer åt sufflé-hållet. Leverpastej är ett bra sätt att få i sig lite extra järn på, men den man köper i affären är späckad med mjöl, socker och tillsatser. Gör man den själv är den istället en fin källa för protein, fett och mineraler.
Så här gjorde jag:
Ingredienser
- ca 200g lever (jag använde grislever)
- 1 kruka färsk timjan
- 1/2 lök
- 3 ägg
- salt och peppar
- ca 3-400 g fet fläskfärs
Lägg lever, timjan, lök, salt och peppar i mixern.
Separera äggulorna och -vitorna.
Häll gulorna i mixern och äggvitorna i en separat bunke.
Kör mixern tills allt är välmixat till en smet.
Vispa vitorna hårt.
Vänd ner smeten från mixern i bunken med äggvitorna. Vänd ner för att smeten ska bli fluffig.
Häll upp i en smord form, panna eller muffinsformar.Grädda vid ca 200 grader i ca 1h. Klart!
Jag åt den som den var på en bädd av sallad, men ät den på frökex eller dyl om du föredrar det. Eller om resten av familjen
äter vanligt bröd så kör hårt 🙂
Månadens populäraste: Om nötter, fin hy och massor med gör-det-själv-tips
- Blötläggning av nötter
https://4health.se/sa-har-enkelt-ar-det-att-blotlagga-notter-och-darfor-bor-du-gora-det - Tips för bättre hud
https://4health.se/sa-far-du-fin-hy - Om Alzheimer och koppling till kost
https://4health.se/undvik-alzheimer-med-mer-fett-och-mindre-kolhydrater - Ägg är bra för kolesterolvärdena
https://4health.se/agg-ar-bra-for-kolesterolvardena - Vi hade en hel vecka med nyttiga, gluten- och mjölkfria gör-det-själv-tips som var mycket populära (fler såna tips om ett par dar, så håll utkik!):
https://4health.se/egen-buljong-eller-soppa-som-gor-under-med-problemmagar
https://4health.se/eget-nyttigt-palagg
https://4health.se/mjolk-och-glutenfria-chokladbollar
https://4health.se/mandelmjolk
https://4health.se/halsoshot-eller-snabb-nyttig-frukost
https://4health.se/gor-egen-ren-och-nyttig-havremjolk
STATIN NATION: The Great Cholesterol Cover-Up
Se denna film, eller säg åtminstone till dem i din omgivning som äter statiner att se den:
Senaste kommentarer