Haha, tack Cecilia H för tipset! 🙂
Viktväktarna ÄR humor, särskilt när Tiffany Persson (Hipp hipp) gör det!
Alla inlägg och poddavsnitt
Köpenhamn? Här är några hälsomåsten
- Äkta medister är lika danskt som röd pölse, men troligtvis mindre utfyllnadsmjöl, fetare och nyttigare. Beställ den utan bröd så sparar du några kronor och får ett hälsosamt alternativ. Den är god som den är och en tjock medister mättar som en hel måltid. Ett bra ställe är hos den trevliga damen med bra omsättning just utanför Hovedbanegården
– - Söstrerne Grenes är typ en 10-kronorsbutik, men lite bättre (och lite dyrare haha). Här hittar man oväntade hälsofynd såsom äkta vaniljpulver och äkta lakritsrotpulver för runt 20 danska kronor. Butiken har dock även vanligt onyttigt godis och småprylar, så du får leta efter dina hälsofynd. Du hittar butiken en bit ner längs Ströget. Har du tur kan du till och med få åka rutchkana ut ur butiken 🙂
– - Restaurang Palæo har världens bästa och nyttigaste restaurangmat för runt 70danska kronor. Finns både i närheten av ströget och i Torvehallerne
Läs mer här: https://4health.se/palæo
Har du fler tips? Kommentera gärna!
Snäll yoga på bara 17 minuter
Ett kort yogapass som passar alla
Soja i fodret till djur gör oss sjuka
I en studie på odlad lax ersatte man 80% av fiskoljan i fodret med växtoljor. Möss fick äta lax som antingen var utfodrad med oliv-, raps- eller sojaolja.
Mössen som fick den lax som var utfodrad med soja visade inom 10 veckor tidiga tecken på diabetes och fettinlagring i levern.
I artiklarna nedan diskuteras förhållandet mellan omega-3 och omega-6 i fodret och därmed i laxen. Raps- och olivolja har en relativt neutral balans mellan dessa fettsyror, medan sojaoljan är rik på omega-6. Fisk har betydligt högre halt omega-3 än omega-6, men den lax som fötts upp på soja hade faktiskt mer omega-6. Jag tror personligen att denna fettsyrabalans är en viktig faktor till att man kan bli sjuk på lax uppfödd på soja, men en annan viktig faktor kan vara de fytoöstrogener som finns i sojaprodukter som ställer till den hormonella balansen.
Läs mer:
http://www.nifes.no/forsiden/index.php?page_id=&article_id=4176&lang_id=1
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Feilernart-laks-gir-deg-diabetes-7145251.html#.UT9fXIy9KSM
Nyttig plockmat
Vad serverar man istället för snittar och annan plockmat om man undviker mjöl/ äter low carb? Ett hett tips är att skaffa många små glas i vilka man kan servera små fina plockrätter. Ett exempel nedan:
Det här är en god, bra förrätt eller ett lite finare snack som passar på våren (om den nu vill dyka upp någon gång 😉 ). Det kan också vara ett alternativ till snittar (om du har skaffat glas till alla dina gäster) som serveras med lite vin.
Ingredienser (4 portioner):
- 4 fina små glas att servera i
- 1 dl cashewnötter
- 2 ägg
- 100g färskost (tex philadelphia)
- 50-100g camembert (det går också att göra denna rätt med en god grön- eller blåmögelost, men det sätter mer prägel en en mild vitmögelost så det kan vara en idé att i så fall hoppa över vissa övriga smaksättare i receptet)
- färska valfria örter
- 1 tsk dijonsenap (hoppa över om du använder mögelost)
- salt och peppar
- 2 sellerikvistar och/eller 1/2 gurka
Koka äggen. Skala och hacka dem.
Hacka örterna.
Blanda färskost, camembert, örter, dijonsenap, lite salt och peppar.
Skär grönsakerna i stavar.
Hacka nötterna i relativt stora bitar och fördela dem i glasen (dvs. i botten av glasen)
Fördela ostkrämen ovanpå nötterna. Strö hackat ägg på toppen.
Stick ner stavar av selleri och gurka som dekoration
Senaste kommentarer