För dig som inte läst nyhetsbrevet så kommer här flera av de julrecept som skickades ut där. Saknar du ngt recept eller annat tips så använd sökrutan här på sidan (uppe till höger på datorn, nere under inläggen i mobilversionen) så hittar du det alldeles säkert!
Du som ska förbereda julbordet; testa tex den fantastiska Janssons frestelse som jag använder mig av år efter år. Eller baka nyttigare pepparkakor eller julgodis.
Tänk på att mycket på julbordet är relativt nyttig mat (läs inlägg länkat längst ner) – ett utmärkt sätt att göra det till en komplett hälsosam måltid är att även servera grönsaker på julbordet. Gör en stor fräsch sallad (här är ett tips på en riktigt god https://4health.se/tradgardssallad-mitt-personliga-favorittillbehor-som-enkelt-blir-en-hel-maltid ) eller använd något av recepten nedan på brysselkål- eller grönkålstillbehör.
Grönsaker / tillbehör:
https://4health.se/enkla-nyttiga-gronkalstillbehor-pa-julbordet
https://4health.se/janssons-frestelse-–-nyttig
https://4health.se/festligare-brysselkal-i-ugn
Bröd:
https://4health.se/supergott-mjolfritt-brod
Julgodis:
https://4health.se/nyttigare-enkelt-julgodis-manga-olika-tips
Pepparkakor:
https://4health.se/nyttiga-pepparkakor
Lussebullar / lussekatter:
https://4health.se/lussekatter-fria-fran-mjol-mejerier-och-socker
Läs även tidigare inlägg om att välja rätt:
https://4health.se/undantag-pa-julen
https://4health.se/god-jul-med-nyttig-julmat
Ulrika says
Hej Anna, vad händer med linfröna när de varit i ugnen? Tar kroppen upp dem efter det eller går de rakt igenom? Jag pratar alltså om hela frön.
När jag gör linfrökex bildas ju det skyddande höljet när jag blandar allt med hett vatten. Men den egenskapen försvinnner väl sen när jag haft det i ugnen?