ytterligare ett pass med favoritövningar! Fokus på fish pose och förberedelse för den. Gjorde mig bokstavligen talat smidig som en fisk 🙂 Både i höftleder, ben och överkropp.
Alla inlägg och poddavsnitt
Därför är antibiotikarester i din mat direkt farliga
Antibiotika har länge använts för att öka tillväxten hos köttdjur. Även om de är förbjudna att användas på detta sätt i många länder nu, så leder den medicinska användningen av antibiotika i djur till stor konsumtion av antibiotika.
Nu har man visat att rester av antibiotika i korv ökar risken att sjukdomar sprids via köttet. Resterna minskar effekten av de bakterier som ska göra korven ofarlig att äta, men påverkar inte de bakterier som kan orsaka sjukdom (bakterier som Salmonella eller E. coli-bakterier).
Korvtillverkare tillsätter ofta bakterier som producerar mjölksyra till köttet i korv – ett sätt att styra jäsningsprocessen så att korven blir tillräckligt sur för att döda eventuella bakterier i det råa köttet. Men antibiotika kan, genom att döda de goda bakterierna som producerar mjölksyran, göra att de sjukdomsframkallande bakterierna förökar sig istället.
Gränserna för hur stor mängd antibiotika som kött får innehålla är för höga, så även om mängden antibiotika i köttet ligger inom gränsen för vad som är tillåtet så kan den vara tillräckligt stor för att bromsa jäsningen.
Vid låga koncentrationer är mjölksyrebakterierna mer mottagliga för antibiotika än de sjukdomsframkallande bakterierna.
Jästa korvar kan till exempel vara salami och chorizo, och de är kända för att kunna orsaka allvarliga bakterieinfektioner
Läs mer:
http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/antibiotika-i-korv-kan-gora-oss-sjuka
yogapass med favoritövningar
Här kommer ett pass som fokuserar på “eagle’s pose”. Det stretchar verkligen mina måste-punkter, vilka är muskler runt skulderblad samt senor, muskler och ligament runt höft.
Fungerar både för nybörjare och erfarna yogis
Spola fram drygt 3 minuter om du vill komma till passets början
Bota stel nacke via öronen – vill ha förklaring!
Det här är lite konstigt, och om någon har en förklaring vill jag gärna höra den. Den här övningen fick jag göra under ett yogapass.
Börja med att vinkla huvudet åt vänster (öra ner mot axel) så att du stretchar högersidan av nacken. Känn efter hur mycket det spänner och kolla gärna hur långt ner du kommer med hjälp av en spegel. (översta bilden)
Avsluta övningen och massera dina öron. Dra lite i kanterna på öronen utåt så att du stretchar och masserar öronen.
Gör sedan samma övning, dvs öra mot axel och känn efter hur det känns nu. Titta gärna i spegeln igen. (nedersta bilden)
Man är mycket mjukare och kommer längre ner. Helt sjukt faktiskt. Vill gärna ha en fysiologisk förklaring till detta fenomen!
Som vanligt – sorry för mina hemska mobilbilder. Jag har gått från Iphone till gamla avlagda mobiler därmed försämrad kvalitet.
Vete ger leverskador – ny forskning
De senaste åren har man utvecklat spannmål för att få större skördar, proteinrikare (dvs glutenrikare) vete osv. Genetiskt modifierat vete, GMO-vete, innehåller en enzymhämmare som misstänks innebära att när vetet konsumeras ger det allvarliga leverskador.
Enzymhämmaren i vetet kan angripa ett enzym som medverkar i produktionen av glykogen vilket i sin tur reglerar blodsockerhalten.
En beståndsdel i vetet med avsikten att ”släcka” vissa gener i vetet, släcker även kan gener i människan.
Liknande forskning har presenterats tidigare, men det ledde till smutskastning och nedtystning av forskarna från industrins sida.
http://newsvoice.se/2012/09/13/ny-forskning-genmodifierat-vete-kan-ge-allvarliga-leverskador/
Senaste kommentarer