Igår gjorde Skånes Vågsurfare en gemensam insats på ett kärt surfspot. Både bra för hälsa och natur var det att städa stränder. Frisk luft, ljus, motion och ren strand.
Alla inlägg och poddavsnitt
Grilla
Så här god mat (ok lite vidbränd då, men det gick att skära bort) åt vi igår och så här vårfint börjar det bli hemma. Fina vänner, god och nyttig mat och vårkänslor, kan inte bli så mycket bättre för hälsan.
Grillmat är så enkelt att göra nyttigt. Igår blev det en blandning av kött: entrecote och fläskfile, och korvar med hög kötthalt (vi var många). Till det grillades både grönsaksspett och så gjordes aubergine på stekplattan på vår sen förra året nya supergrill (inspirerad av USA-vistelse 🙂 ) Vitlökssmör och en kall sås på turkisk yoghurt plus sallad stod på bordet.
Annars grillar vi mycket fisk – den feta fisken åker direkt på grillen, medan den vita kan läggas med smör och kryddor i folie.
“Diabetesprodukten” Reztart
27 gram socker per portion och den marknadsförs som passande till diabetiker… Till och med dietister sågar produkten trots att de generellt sett är kolhydratliberala (även till diabetiker).
Stig Steen, professor i kirurgi vid Lunds Universitet, är den som har forskat på “näringspulvret”. Han får alltså lön från två håll, dels skattepengar och dels från detta företag. Knepig situation. Hur påverkas hans inställning till det han gör vid universitetet av de band han har vid sidan av?
http://svt.se/2.22620/1.2779486/professor_gor_reklam_for_sagad_diabetsprodukt
LCHF-kurs 9 maj
Nästa “1-tillfälles-kurs” blir
Malmö onsdag 9 maj kl 18 till 20. Plats: Kamrergatan (5 min promenad från konserthuset)
Hur och varför kan man gå ner i vikt och hålla sig frisk med LCHF? Vad är egentligen LCHF (även kallad ”njutmetoden”)? Vad händer i kroppen när du äter olika livsmedel? Vad ska man äta?
En introduktionskurs där vi pratar om varför LCHF fungerar och hur man gör. Du får även konkreta tips på menyer, recept mm med dig hem.
För dig som redan gått introduktionskursen eller redan kan mycket om hur det fungerar så hålls även fortsättningstillfällen, bl.a. om matfusk och tillsatser.
Du anmäler dig till boka@4health.se
Läs mer https://4health.se/lchf-introduktionskurs . För frågor kan du kontakta kursansvarig Anna Sparre på kontakt@4health.se eller genom att ringa 0703 568484
Koka soppa på en knapp
Jag tycker oftast att jag lyckas koka soppa på en knapp med bravur. Kan möjligtvis bero på att jag älskar mat och inte är särskilt kräsen 🙂
Hur som helst, häromdan gapade kylen tom så när som på ett paket bacon och några champinjoner. Det blev en underbart god och enkel tallrik. Jag delade champinjonerna på mitten och klippte baconet. I med allt i stekpannan på ganska hög värme och bara tills champinjonerna fått färg (dvs jag undviker att de blir överlagade, blöta och soggiga). Lite svartpeppar på det och dessutom lite libbsticka från trädgården (persiljeliknande, smakförhöjande ört). Klart!
Senaste kommentarer