Chiafrön har ju blivit superhett efter boken Born to run, och de är ju faktiskt inte så dumma utan riktigt nyttiga med fint fett och högt mineralinnehåll (se tex här http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3061/2 , obs! amerikanskt näringsinnehåll visar per portion, i det här fallet 28g, du kan ändra uppe till vänster så att det visar per 100 g. Amerikanskt innehåll visar också kolhydratsmängden inklusive fibrer, så de kolhydrater som tas upp av kroppen är bara en bråkdel av detta)
Min kompis AK bjöd mig på lite chiapudding till efterrätt när hon var hemma i Sverige sist. Vanligen gör hon den så här http://matfysik.wordpress.com/2014/08/16/coconut-cardamom-chia-pudding/
Det är alltså superenkelt, du behöver bara
- 1 dl chiafrön
- 1 burk kokosmjölk
- valfri smaksättning, tex äkta vaniljpulver, kardemumma eller kanel
- själv tar jag också en liten nypa salt som smakförhöjare
Blanda ihop och låt sedan svälla i kylskåp minst en halvtimme, gärna mer
Senaste kommentarer