- Populärast var vilka livsmedel som bör väljas ekologiska och om varför vindruvor ska undanhållas barn
https://4health.se/det-har-ska-du-valja-ekologiskt
https://4health.se/vindruvor-placeras-oatkomligt-for-barnnaturskyddforeningen - Tätt därefter kom aftonbladets artikel om sug och sockerberoende
https://4health.se/aftonbladet-om-sug-och-sockerberoende - Om Willys bästa produkter
https://4health.se/bra-dar-willys - Om gifter i kranvatten
https://4health.se/gifter-du-far-i-dig-bl-a-i-vanligt-kranvatten-ar-gravt-hormonstorande - Om hur barn får diabetes typ 1 av för lite fettämnen
https://4health.se/forskning-barn-far-diabetes-pga-fettbrist - Och om sömn
https://4health.se/ang-kostdoktorns-inlagg-om-somn
Alla inlägg och poddavsnitt
Birgittas halloumibröd
Ett mycket trevligt, enkelt recept på mjölfritt lowcarb bröd. Få ingredienser är helt i linje med min filosofi. Birgitta Höglund tillät mig lägga upp sitt fina recept
Du behöver:
- 100g halloumiost
- 3 äggvitor
- 1,5 dl sesamfrön
- 0,5dl linfrön
- 2 msk olivolja
- 1 krm salt (tänk på att osten är salt i sig)
Riv osten grovt och blanda med frön, olivolja och salt
Vispa äggvitorna och blanda ner oströran
Låt svälla, gärna en timme
Forma till bröd / bullar och grädda till fin färg vid ca 175 grader ca 15-20 min
Gravid i 9:e månaden – vecka 36-37
Är nu i sista och 9e månaden, ganska exakt 4 veckor kvar till beräknad födsel, dvs 36 veckor gången eller i 37e veckan (mycket med den där terminologin). Nu växer magen snabbt och börjar bli tung och i vägen. Tills i torsdags har jag haft en dans på rosor sedan runt vecka 18-20, men nu blev det lite molvärk och spänningar i bäckenet mm – kanske lite förvärkar.
När magen växt har jag också upptäckt en så kallad linea nigra, dvs en mörk rand mitt på magen. Oftast bleknar den efter förlossning, men man vet inte.
Så nu känner jag att han gärna får ta och komma ut… Orkar inte en större mage, blir jobbigt för ryggen också. Men det lär nog bli värre ett tag först 🙂 Jag ska ändå vara nöjd med att det bara är magen som väger, resten av kroppen är ungefär som vanligt (förutom att jag tappade muskler i början av graviditeten till förmån för bebben i magen som ville växa så det knakar). Vissa blir enormt tunga och samlar vätska och tycker hela tredje trimestern är tung och jobbig, men det har jag sluppit hittills.
Jag äter fortfarande som vanligt – lowcarb, men lite mer liberal och gör något litet undantag ibland (men aldrig gluten). Tex åt jag vanlig “köpe-leverpastej” några gånger när jag inte orkade göra egen (https://4health.se/egen-leverpastej-nyttig-gluten-och-mjolkfri) men behövde boosta järn- och blodnivåer lite. Trots att jag valde en glutenfri gräddpastej med mest lever, kött och minst kolhydrater av alla sorter så äter jag den som efterrätt (!!) Det är så sött. Morotsstavar och leverpastejsdipp är det nya har jag hört 🙂
Känns i alla fall bra att jag tycker att det är så sött, då vet jag att mina smaklökar, pga bra mat, fungerar bättre än hos dem som tydligen brukar äta leverpastej på sina mackor.
Igår var vi bortbjudna. Roligt när min kompis (som bjudit in oss) påpekar att efterrätten är så himla onyttig, och så är det bitar av kladdkaka gjord på mandel- och kokosmjöl. Bara det att hon använt lite socker i kakorna – mindre än hälften av vad originalreceptet sa 🙂 Dessutom serverat med vispgrädde, så jag tror att det där sockret nästintill var försumbart efter en nyttig middag med hemgrillad kyckling med sallader, cloeslaw, aioli, rotfrukter mm. Men underbar inställning och att man får så fin mat även hos sina vänner!
Inte bara onyttig skitmat – HOMOFOB onyttig…
Om ni nu inte väljer att bojkotta pasta för att det är en glutenfylld giftbomb som höjer blodsockret onaturligt mycket – så kanske för att inte gynna en homofob samhällssyn…
Guido Barilla, delägare och ordförande för Barilla har sagt att företaget inte kan tänka sig att ha en familj med ett homosexuellt par i reklam, och att de som inte gillar det kan äta annan pasta.
“homosexuella, som har rätt att göra vad de vill utan att störa andra. [Men] jag har inte samma synsätt som de har och jag tror att familjen vi vänder oss till är en klassisk familj.”
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/barilla-homosexuella-kan-ata-annan-pasta_8557988.svd
”Kolesterol blev satan för dietister”
Trevlig insändare i Metro idag skriven av Gunnar Bäckström. Inte för aggressiv, bara saklig. Han omnämner SBU:s rapport (https://4health.se/mat-vid-fetma-en-systematisk-litteraturoversikt-september-2013) som ett godkännande av LCHF och lite historia kring kolesterolskräcken. Läs den genom att klicka på bilden.
Senaste kommentarer