Vad är det?
Naturbeteskött är kött från djur som fått sin naturliga kost, tex biff från kor som betat gräs. Fördelarna är många. Djuren får gå ute, naturen och kretsloppet gynnas, köttet smakar bättre (mycket bättre!), och inte minst, det är hälsosammare! Det är hälsosammare främst pga sammansättningen av fettsyror, läs mer här https://4health.se/omega3-%E2%80%93-det-omtalade-fettet
Genom en naturligt långsam uppfödningstakt får man en hög grad av insprängt fett, s.k marmorering, vilket gör köttet saftigt och smakrikt. Naturbetesköttet möras i åtminstone två veckor innan det når butiken, vilket gör det mycket mörare än “vanligt” kött.
Var köper man det?
Ofta kan man hitta det gårdsbutiker där man föder upp köttdjur på naturligt sätt. Men här i Skåne har vi t.ex. sigillet Skånskt Naturbeteskött som säljs i ett antal butiker, t.ex. på Coop på Värnhem i Malmö, men i många fler butiker. Det är inte många kronor dyrare än vanligt massproducerat kött. Naturskyddsföreningen har listat olika föreningar och sigill här http://www.naturskyddsforeningen.se/upload/lista-naturbeteskott.pdf
Jag vill även passa på att rekommendera Lars Wilssons bok ”Rädda vår mat” som beskriver mer om detta
Senaste kommentarer